I dessa oroliga tider

Det är inte lätt att förhålla sig till det som sker i världen idag. Frågan jag och många med mig ställer sig är om detta är Moder Jords svar på en långvarig misshandel. Det är nu allt vi tidigare trott oss veta ställs på ända och det krävs nya tankar och inställningar av oss. Det är lätt att drabbas av oro, att få svårt att finna en mening med det som sker och det blir svårt att tro på en ljusnande framtid. Då kan det vara bra att komma ihåg att det är i hoppet vår källa till styrka ligger. Det handlar inte bara om att ”hoppas och tro” som vi lite till mans slänger ur oss, utan att på ett djupare plan införliva hoppet i dig. Du kan, i dessa tider, ta dig tid och meditera för att på så sätt stilla din oro och öka din tilltro till hoppet. 

Sätt dig på ett ställe där du kan få vara ifred i ungefär 20 minuter. Stilla din tanke, ta ett par djupa andetag (du kan sätta på lugn, meditativ musik, som du kan hitta på nätet, sök på meditationsmusik) och upprepa i ditt inre ”hopp är källan till min styrka” (på sanskrit Sheevo hum). Upprepa detta tyst inom dig. Du kan ställa en timer som försiktigt för dig tillbaka till rummet igen. 

Lev väl och Lycka till!

Publicerad av mindyoursoulandbodybymaude

please follow our other blogg: Our life in Senegal, how to escape the westerns civilisation maudenadaake.worldpress.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: