Reiki

Energi finns överallt, inuti och runt omkring oss. Vinden blåser, vatten strömmar och jorden ger och tar. I etern strömmar radiovågor och inuti våra kroppar slår hjärtat samtidigt som hjärnan skickar signaler till kroppen så att du kan röra dig, smälta maten, andas osv. Allt fungerar utan att vi egentligen behöver tänka på det. Det är först när det är obalans i systemen som vi blir medvetna om att allt det fantastiska som kroppen (och alla andra system) utför behöver hjälp. Att arbeta med Reiki är att använda energin som finns runt oss för att hjälpa din kropp att rätta till sitt egna läkningssystem.

Reiki betyder universell livsenergi (Rei -universiell och ki – livsenergi, vilket kan jämföras kinesiskans qi, som du hittar i exempelvis qigong). Reiki kommer ursprungligen från Japan och har utvecklats under 1900-talet till vad det är idag. Genom behandlarens händer kanaliseras den universella energin till den som behandlas och ett djupt avslappnat, meditativt tillstånd skapas, vilket i sin tur hjälper kroppens egen förmåga till självläkning. Energin flödar dit du behöver den bäst utifrån din intention med behandlingen. Reiki lämpar sig väl att behandla stress, ångest eller utmattningssymtom samt värkproblematik.

En behandling kan upplevas på olika sätt, du kan uppleva ökad energi, men också motsatsen, beroende på vad du behöver. Känslor kan komma upp och minnen kan väckas till liv, men du kan likväl uppleva att ingenting hände. Det kan det vara bra att veta att Reiki kan arbeta på ett djupare, mer omedvetet plan och att insikter kommer senare.
Ingen behandling är den andra lik och upplevelsen är mycket individuell beroende på vad du och din kropp behöver och vad du är villig att öppna upp för. Reikienergin respekterar din fria vilja.
Jag rekommenderar också att du prövar mer än en gång. Om du jämför med en massagebehandling är det troligt att du behöver träffa din massör ett antal gånger för att ge den effekt du önskar.

Det kan vara bra att veta att det är lätt att få Reikibehandling, du har dina egna kläder på dig under behandlingen, du behöver inte koncentrera dig eller ha någon särskild trosuppfattning. Din enda uppgift är att slappna av och njuta av stunden. 

Självklart följer jag Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning. Vid sjukdomskänsla uppskattar jag om du avbokar din behandling.
Du ska känna dig Varmt Välkommen1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: