Hjälper Reiki?

En alldeles adekvat fråga. På 1990-talet fick jag en behandling och tänkte att detta gjorde ingen skillnad. Min förhoppning var att bli frisk från min psoriasis som haft under många år. Kanske var jag lite naiv att tro att jag efter 40-50 minuters skulle läka ut helt och hållet. Inget hände med min hud och jag bokade aldrig någon ny tid.

En liten bakgrund: 1988 var jag en ung trebarnsmor och arbetade heltid. Den stress som jag utsatte mig själv för (duktighetsprincipen, att kunna fixa allt) påverkade mitt immunförsvar och jag fick psoriasis, som senare också utvecklade sig till psoriasisartrit. Jag har genomgått flera olika behandlingar med ljusterapi och starka kortisonsalvor som ibland gett viss effekt, men så fort jag slutat så har utslagen återkommit med full styrka. En solig sommar, eller en tids vistelse i Senegal ger god effekt, men även den kortvarig. Så fort jag slutar sola kommer utslagen.
För min artrit har jag också provat flera olika preparat, och får idag biologiska läkemedel, en spruta i veckan, som ger viss effekt på mina leder. Genom åren har jag dessutom periodvis ätit stränga dieter som att exempelvis strikt antiinflammatoriskt protokoll som gett en viss lindring.
Allt är till för att hjälpa min hud och mitt immunförsvar att sluta angripa kroppen (autoimmuna sjukdomar handlar om att kroppen har så starkt immunförsvar att den börjar angripa sig själv).
2007 fick jag dessutom operera bort min sköldkörtel pga överproduktion (Graves sjukdom), också detta med all säkerhet pga stress.

Nu kommer det intressanta: Jag ger mig själv Reiki ett par gånger i veckan. Efter att ha gjort det regelbundet i ca 1 – 1,5 månad är min hud utläkt och mina leder är betydligt bättre (troligtvis behövs det många fler behandlingar för att läka ut dem, särskilt som jag saknar brosk på några ställen). Vid den här tiden på året brukar jag annars ha full ”psoriasisblomning” oavsett vad jag tagit mig för. Min kosthållning är nyttig, men inte strikt.
Jag märker också att min inställning till mig själv och de sjukdomar jag har tagit på mig, har förändrats. Men det blir ett annat inlägg.

Publicerad av mindyoursoulandbodybymaude

please follow our other blogg: Our life in Senegal, how to escape the westerns civilisation maudenadaake.worldpress.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: