Nya tider

Snart är vistelsen i Senegal slut för denna gång. Nya tider för behandling på plats finns inlagda på BokaDirekt från den 8 februari.

Jag hoppas att ni alla har haft tid att summera och smälta det gångna året och kan se med tillförsikt på det som komma skall. Det sägs att vi är på väg mot nya tider, där hjärtats röst får styra över egots rationalitet. Jag tycker det låter trösterikt och väljer att se på världen med de ögonen, alltså hjärtats ögon.

När man vistas under en längre tid i ett land som inte har samma tillgänglighet som vi har i Sverige, blir man mer ödmjuk inför livet, åtminstone blir jag det. Här finns inga köpcentra där du kan välja vad du vill, utan här får man vara nöjd med det som finns. Grönsaker följer årstiden och är relativt oförändrad år från år. Mycket av köksredskap är återbruk av aluminium som stöpts om.
Jag inser också hur lite vi behöver för att leva ett gott liv och att allt det vi har samlat på oss genom åren ibland hindrar oss från att röra oss framåt. Det blir allt för mycket att ta hand om, något som blir extra tydligt nu när det börjar bli dags att packa ner vårt hus här i Senegal, så att det klarar av regnperioden.
Jag önskar att jag kan bevara de lärdomar jag får här framöver.

Publicerad av mindyoursoulandbodybymaude

please follow our other blogg: Our life in Senegal, how to escape the westerns civilisation maudenadaake.worldpress.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: